Friday, January 4, 2013

Zbláznil se pan prezident ?


Nemyslím si, že Klaus vymyslel svou amnestii aby pomohl kamarádům:
  1. Klaus nemá kamarády. Jediným Klausovým kamarádem je Klaus.
  2. Klaus obdivuje úspěšné lidi, včetně kriminálníků. Ale už Jára Cimrman upozornil na to, že zločinec, který se nechá chytit, není pravým esem ve svém oboru. Klaus by nepomáhal lidem, kteří neuspěli a nechali se chytit.
Podle mne jsou Klausovy důvody a příčiny jinde:
  1. Jako malé dítě, už nevěděl jak jinak by na sebe upozornil. Ted je spokojený, jeho provokace je nesporným úspěchem. Volba nového prezidenta je zapomenuta, mluví se opět o Klausovi.
  2. Upřímně si myslí, že činí správně. Úplně ztratil kontakt s reálným světem a neuvědomuje si, jak je společnost naladěna a jak bude amnestii vnímat. (Klaus je už bezmála čtvrt století, tj. polovinu jeho aktivního života, v nejvyšší politice. Je jediným českým politikem, který se od roku 1989 nikdy nestýkal s normálními lidmi. Celou epochu prožil ve vysoké politice. Navíc byl v poslední době obklopen svými povedenými rádci. To by vážně poznamenalo soudnost i normálního člověka.)
  3. Chtěl zničit ODS ! Oni jsou teď nuceni ho obhajovat a tím se definitivně potápějí do hlubin. A jsou schopni vymyslet jediný argument: "Tato (konkrétní) amnestie je správná, protože prezident má právo amnestii vyhlásit."
  4. Chce co nejvíc rozvrátit společnost. (Ale proč ?)
  5. Nebo si s nás prostě vystřelil. Když už to má "za pár".

No comments:

Post a Comment