Tuesday, July 8, 2008

Spoluobcane v nocnich kosilich

Jestli pricina neni ve vire onech spoluobcanu v nocnich kosilich. Nejsou nahodou vsich muslimove ? Oni jsou presvedceni, ze ta jejich kultura je jedina spravna (”Alahu Agbar”). Zapad je jenom docasne vyspelejsi, diky sve agresivite (Krizaci, Zidi, Americani). Ale to se urcite zmeni, kralovstvi Islamu se brzo rozsiri i sem. Proc by se oni meli menit ? Zmenit se budeme muset my. Oni se nepristehovali do Evropy aby se zmenili, oni se pristehovali aby zmenili Evropu.

Jsem presvedcen, ze se opravdu jedna o Islam. Nemusim pripominat asijske pristehovalce (at uz indy, ci cinany a vietnamce). Rozdil je i mezi pristehovalci z Afriky. V Africe je nekolik krestanskych statu. Afrika byla totiz krestanska drive nez Evropa a muslimove se nesnazili obratit africke krestany na islam protoze by je pak nemohli zotrocit (muslim nemuze byt otrok, krestan ano). S pristehovalci z techto zemi jsou vyrazne mensi problemy. Pro tyto pristehovalce je prirozene se prizpusobit - jejich kultura neni ostatne radikalne odlisna od te nasi.

Jedte se nekdy podivat do Londyna, tam je to podstatne horsi. V nekterych ctvrtich (Londonistan) ma clovek pocit, ze se najednou ocitle na Blizkem Vychode. Zatimco ve Francii jsou muslimky zahaleny pouze satkem (casto docela hezkym), v Anglii jsou v drtive vetsine zabalene v cernem pytli s malou sterbinou pro oci. Bude to asi tim, ze muslimsti pristehovalci do Francie prisli z zapadoafrickych zemi, zatimco anglicti pristehovalci prisli z Arabie.

(prispevek na blogu Kure na Cestach)

No comments:

Post a Comment