Tuesday, October 17, 2017

Soudruh Babiš-Bureš

Před rokem 1989 byl soudruh Andrej Babiš předním členem vládnoucí bolševické junty. Kdyby nedošlo k revoluci, pravděpodobně by se časem stal generálním ředitelem nějakého koncernu. Po listopadu 1989 byl přesně tím člověkem, který podle klasického Renčínova vtipu "věděl, kterým směrem se poběží". Využil sítě bolševických kontaktů a za komunismu nakradeného majetku k vybudování jednoho z největších ekonomických impérií v moderním Češku.

Novinář Eric Best již před několika lety předpověděl, že některý z pěti největších českých miliardářů zahájí "boj proti korupci" aby se zbavil drobnější konkurence, v okamžiku, kdy jeho peníze již jsou vybělené "dočista do čista" a jemu samotnému snad žádné právní nebezpečí nehrozí. A je jenom logické, že tím bojovníkem za "čisté podnikání" je právě soudruh Babiš, který podniká v oboru, kde ho drobná konkurence ohrožuje nejvíc.

A tenhle mafián nám možná brzo bude šéfovat, společně s ruským trotlem na Hradě. Držme si klobouky - pojedeme z kopce !


Soudruh Babiš totiž dobře pochopil, nebo mu to někdo poradil, co jeho voliči chtějí - a co nechtějí. Chtějí být jako On. Vůbec jim nevadí, že On krade - oni taky kradou, nebo by alespoň kradli, kdyby věděli jak. Konec konců, On v poslední době okradl hlavně Brusel - a tím se v očích svých voličů umístil někam mezi Jánošíka a světce. Že byl kolaborantem ? A kdo nebyl ? Jeho voliči jsou už unaveni ideologií. Chtějí, aby stát fungoval, aby "to někdo zařídil". A nechtějí, aby jim stát říkal, koho mají milovat a koho nenávidět.

Babišovi konkurenti s ním budou prohrávat tak dlouho, dokud ho budou kritizovat za věci, které vadím jim a ne za ty, které by mohly vadit jeho voličům. A dokud se budou pokoušet občany vychovávat, místo aby jim sloužili.

No comments:

Post a Comment